piochu_b Posted February 21, 2009 Share Posted February 21, 2009 Witam,Czy ktoś wie jaki według Eurotax powinien być przebieg normatywny dla pojazdu z silnikiem diesla o pojemność 1.9 dla okresu eksploatacji 74 miesiące?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 a co, czyzby kolega chcial przygotowac auto do sprzedazy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 dla każdej marki i modelu jest nieco inny, powinien też być inny dla sedana ii dla kombi, Link to comment Share on other sites More sharing options...
piochu_b Posted March 1, 2009 Author Share Posted March 1, 2009 No to dokładnie chodzi o Skode Octavie Kombi z 2002 r. PZU uznało szkodę całkowitą i wyliczyło wartość przebiegu normatywnego na 119 200 km. Czy nie za mało?Trochę chcą zabrać za 'nadprzebieg' ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 ubezpieczałem niedawno samochodzik żony, to nieduże auto i raczej miejskie, z 2004r jego przebieg to 65k i jest niewiele mniejszy od normatywnego, z 2002 pewnie miałby coś koło 90-100. Zakłądając, że octavia combi jeżdzi więcej o 20% to normatywny wydaje się ok. Prywatnie też jeżdżę dużo i normatywne przebiegi wydawały mi się wyssane z palca dopóki nie miałem okazji prześledzić przebiegów samochodów ze wsi i małych miejscowości. To one zaniżają ogólny poziom, plus oczywiście wszelkie auta z importu "nieekploatowane czekające w garażach na polskich nabywców" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now