Jump to content
Forum Odszkodowania

Ile odszkodowania można dostać

alkor
 Share

Recommended Posts

Będąc pasażerem uderzył w nas samochód nie zatrzymując się na stopie.

Zastałem przewieziony do szpitala stwierdzono :

Otwarte wieloodłamowe złamanie kości czaszki lewej kości skroniowej i ciemieniowej z wgłobieniem odłamów.

stłuczenie krwotoczne i krwiak śródmózgowy w lewej okolicy.

Proszę o odpowiedź

Ważne jest tylko kiedy miałeś wypadek a odszkodowanie należy Ci się zarówno z oc sprawcy wypadku jak i wszystkich posiadanych ubezpieczeń NNW ( następstw nieszczęśliwych wypadków ). Dobra rada - pilnuj lekarzy żeby dokumentacja medyczna była kompletna. Bardzo ważna konsultacja neurologiczna. Tego rodzaju uraz i późniejsze powikłania, pojawiają się długo po wypadku.

Oszacowanie szkody na osobie wymaga uwzględnienia różnych kryteriów, a więc wyników badań przeprowadzonych przez komisję lekarską, które niejednokrotnie wzbudzają wątpliwości, jak również zaleceń wynikających z tez orzecznictwa sądowego w zakresie problematyki zadoścuczynienia.

• 2 weeks later...
Witam w pazdzierniku zeszlego roku mialem wypadek na motocyklu, koles wymusil na mnie pierszenstwo i BUM:). Mialem rozciecie na piszczelu 18cm i 5cm ora poszyte sciegno w wyniku rozszarpania.Zbiegl z miejsca wypadku, jestem jeszcze uczniem i tak +- ile moge dostac odszkodowania... Ze szkoly... Lezalem 4 dni w szpitalu i mialem zwolnienie na 2 miesiace z wf;(