pcefun Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Witam,całkiem niedawno miałem kolizję z samochodem osobowym. W tym samym dniu zrobiłem przegląd techniczny. TU przysłało mi pismo o dostarczenie dokumentów dowodzących, że przegląd zrobiłem jeszcze przed kolizją. Jak sobie z tym poradzić? Paragon wyrzuciłem niestety. Proszę, doradźcie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Informacja o przeprowadzonym przeglądzie technicznym powinna być także umieszczona w dowodzie rejestracyjnym. Zajrzyj do niego czy masz taką informację. Jeśli jest powinno to być wystarczające by dowieść że przegląd był przeprowadzony przed wypadkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcefun Posted February 19, 2009 Author Share Posted February 19, 2009 Tak, jest taka adnotacja, ale tylko z datą przeglądu. Myślę, że ubezpieczalni bardziej chodzi o godzinę przeglądupozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
octopus Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Wiec idz do tej stacji diagnostycznej w ktorej robiłeś przegląd oni maja napewno to w komputerze. A jezdziłeś pare dni bez przeglądu ze sa takie szopki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcefun Posted February 19, 2009 Author Share Posted February 19, 2009 Niestety tak - 2 dni bez ważnego przeglądu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
octopus Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Zdarza się wiec zrób tak jak ci mowiłem idz na stacje dignostyczną to ci dadzą tą kartkę z datą i godziną robienia przeglądu. No chyba że przegląd też masz lipny ale powinno byc to w komputerze. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcefun Posted February 19, 2009 Author Share Posted February 19, 2009 Dzięki - zrobię tak jak mówisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts