eva_pruchnik Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 Witam. W maju zeszłego roku miałam wypadek podczas wykonywania obowiązków służbowych. Jadąc autem służbowym zostałam zepchnięta z drogi w wyniku czego dachowałam. Sprawca został złapany. Jednoznacznie stwierdzono jego winę.W wyniku wypadku doznałam następujących urazów:- skręcenie kręgosłupa w odcinku szyjnym- uraz śródstopia lewego - stłuczenieNastępstwa wypadku:- zespół korzeniowy szyjny C6 - C7 po urazie kręgosłupa szyjnego,- dyskopatia szyjna C6 - C7 W związku z powyższym. Na jaki procent uszczerbku na zdrowiu mogę liczyć. Mam tu na myśli ZUS,PZU - ubezpieczenie grupowe dodatkoweWarta - z OC sprawcy Jaka jest stawka za 1% w ZUS-ie? Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
behapowka Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 % uszczerbek na zdrowiu orzeka lekarz orzecznik. Na forum nie wiem czy ktos potrafi tyo okreslic. W załączniku do rozporządzenia http://www.lex.com.pl/serwis/du/2002/1974.htm jest tabela, którą posługuje się orzecznik ZUS. do 1 kwietnia 1% uszczerbku na zdrowiu = 538 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
eva_pruchnik Posted February 26, 2009 Author Share Posted February 26, 2009 Dzięki behapówka. A czy ktoś z szanownych użytkowników forum miał podobny uraz. Chciałabym się dowiedzieć na jaki procent uszczerbku można liczyć, tzn. w jakiej sytuacji mam być zadowolona z oceny lekarza orzecznika, czy pisać odwołanie czy ocenę uznać za zadowalającą. I jeśli chodzi o Wartę z OC sprawcy - na jakie odszkodowanie tu można liczyć?? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now