Jasiu1986 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam wszystkich. Wracając z imprezy (piłem alkohol) zostałem dotkliwie pobity przez grupę osób (sprawców jak zawsze policja nie złapała). Mój zakład ubezpieczeń odmówił mi wypłaty odszkodowania, ponieważ byłem pod wpływem alkoholu. W uzasadnieniu "..... ochroną ubezpieczeniową nie są objętę: następstwa nieszczęśliwych wypadków powstałych wskutek pozostawania ubezpieczonego pod wpływem alkoholu, albo.............". Pytanie moje brzmi czy mam szansę się sądzić na drodzę sądowej? Przecież, to że byłem pod wpływem alkoholu nie było bezpośrednim skutkiem mojego wypadku.Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 jeżeli fakt, iż byłeś po spożyciu alkoholu nie miał wpływu na sprowokowanie bójki, odmowa jes bezzasadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 No skoro w OWU jest wyłączenie w przypadku bycia pod wpływem, to nic nie zdziałasz i żaden sąd raczej nie pomoze. to dobrowolna polisa i godzisz sie na cos, wiec ciezko bedzie:)Ja tu bym sie raczej przyczepil, ze si epowolali na nieszczesliwy wypadek. Sprawdz w slowniczku ich (powinienes miec slowniczek przy warunkach ubezpieczenia). Jesli w podanej tam definicji nie ma pobicia, a roznie z tym bywa, to trzymalbym sie tej wersji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi