Jump to content
Forum Odszkodowania

skręciłem kolano na terenie zakładu pracy

maly00
 Share

Recommended Posts

Witam. Schodząc po schodach na terenie zakładu pracy upadłem i skręciłem nogę w kolanie.W związku z tym mam pytanie :jaki czynnik zewnętrzny, czy będzie to wypadek przy pracy ?

Z góry dziekuje za pomoc !

Dziękuje za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie trochę z innej beczki. Po wczorajszej wizycie u ortopedy dowiedziałem się że za tydzień dostanę zdolność do pracy, z tym że termin rezonansu magnetycznego (koniecznego do postawienia 100% diagnozy) to 04 czerwca. Na dzień dzisiejszy lekarz podejrzewa że z łękotki odszczepił się kawałek "kości" i powoduje to bolesność podczas zginania. Więc "zdolny" ale nie do końca zdiagnozowany mam podjąć prace ? a co będzie jeśli podczas pracy uraz się pogłębi ?

W takiej sytuacji - idź jeszcze do innego lekarza.

Z kolanem - jak juz pisalam - nie ma żartów.

Nawet gdybyś mial zaplacic za wizytę prywatną - idź.

Nogi muszą nas nosić aż do śmierci. Warto.

Ja na Twoim miejscu skorzystałabym z konsultacji prywatnej i ewentualnie była na dalszym zwolnieniu lekarskim - aż do ostatecznego wyleczenia. Nie ryzykuj swoim zdrowiem.

Jeszcze jedno podziękowanie. Dziś rano byłem z dzieckiem u pediatry, ten lekarz miał identyczną sytuacje i czekał kolejno na rezonans,artroskopie i w końcu zabieg w sumie aż 1,5 roku. Jestem zszokowany patologią tego systemu !!! Ale cóż . Idę prywatnie, zobaczymy.