maly00 Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Witam. Schodząc po schodach na terenie zakładu pracy upadłem i skręciłem nogę w kolanie.W związku z tym mam pytanie :jaki czynnik zewnętrzny, czy będzie to wypadek przy pracy ?Z góry dziekuje za pomoc ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behapowka Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 czynników zewnętrznych może być rózne np.poslizgnięcie - mokre, śliskie schody, nierówne schody - ubytki na spocznikach schodów - potknięcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly00 Posted February 24, 2009 Author Share Posted February 24, 2009 Dziękuje za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie trochę z innej beczki. Po wczorajszej wizycie u ortopedy dowiedziałem się że za tydzień dostanę zdolność do pracy, z tym że termin rezonansu magnetycznego (koniecznego do postawienia 100% diagnozy) to 04 czerwca. Na dzień dzisiejszy lekarz podejrzewa że z łękotki odszczepił się kawałek "kości" i powoduje to bolesność podczas zginania. Więc "zdolny" ale nie do końca zdiagnozowany mam podjąć prace ? a co będzie jeśli podczas pracy uraz się pogłębi ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 W takiej sytuacji - idź jeszcze do innego lekarza.Z kolanem - jak juz pisalam - nie ma żartów.Nawet gdybyś mial zaplacic za wizytę prywatną - idź.Nogi muszą nas nosić aż do śmierci. Warto.Ja na Twoim miejscu skorzystałabym z konsultacji prywatnej i ewentualnie była na dalszym zwolnieniu lekarskim - aż do ostatecznego wyleczenia. Nie ryzykuj swoim zdrowiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly00 Posted February 25, 2009 Author Share Posted February 25, 2009 Jeszcze jedno podziękowanie. Dziś rano byłem z dzieckiem u pediatry, ten lekarz miał identyczną sytuacje i czekał kolejno na rezonans,artroskopie i w końcu zabieg w sumie aż 1,5 roku. Jestem zszokowany patologią tego systemu !!! Ale cóż . Idę prywatnie, zobaczymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 Zdrowia, powodzenia i wytrwałości! No i cierpliwosci tez. Do naszej służby zdrowia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts