marcin Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Hej!Mam mały problem. Wczoraj wjechał mi w drzwi samochodu młody człowiek maluchem, wymuszając na mnie pierwszeństwo na skrzyżowaniu. Wbił się dość głęboko. Szkoda spora, ale w warsztacie jeszcze nie byłem to nie wiem ile wyniesie naprawa.Problem w tym, że dzieciak nie ma ważnego OC w samochodzie. Jak zatem mam odzyskać koszt naprawy? Dodam, że policja przybyła, więc odpada możliwość "polubownego" załatwienia sprawy. Trochę mi go żal, bo teraz za nieważne OC mu się dostanie....A więc co teraz zrobić aby uzyskać zwrot kosztów naprawy?pozdrmarcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Szkodę należy zgłosić do dowolnego zakładu ubezpieczeń. Poda tam Pan dane sprawcy wypadku. Odszkodowanie musi zostać wypłacone. Samo towarzystwo ubezpieczeniowe zgłosi sprawę do Funduszu Gwarancyjnego, który pokryje koszty odszkodowania i we własnym zakresie rozliczy się ze sprawcą wypadkupozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts