jozefina11 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 W kwietniu 2007 roku schodząc po schodach skręciłam feralnie nogę w kolanie. Udałam się do lekarza ortopedy, stwierdził zerwanie więzadła krzyżowego przedniego stawu kolanowego. Pan doktor skierował mnie na operacje ,która odbyła się 29maja2007r.Mam pośrubowane więzadła (4śruby ) w kolanie i do tego uszkodzony nerw strzałkowy podczas operacji ,który zdaniem neurologa jest nie do odtworzenia.Oczywiście w wypisie szpitalnym nie ma wzmianki o tym fakcie. Rezultat stanu zdrowia mojej nogi to nie zginające się do końca kolano , ciągły ból po zewnętrznej stronie kolana idący do stopy palców , stopa opadająca (przed operacją nie narzekałam na ból stopy ani też mi nie opadała a teraz mam wrażenie jak bym była podłączona do prądu) utykam i potykam się o własną noge.W dniu 13 stycznia 2009 roku miałam komisje PZU i Pan doktor orzekając mój uszczerbek na zdrowiu przyznał mi 8% tak ?- nie wiem czy pisać aż 8% czy tylko 8%.A na koniec dodam że skierowanie na operacje miałam od tego samego lekarza, który mnie operował i który mnie orzekał tak, tak 3 & 1 (trzy w jednym) - mowa o tym samym lekarzu.Nie zgadzam się z opinią lekarza orzecznika, uważam że źle mój uszczerbek ocenił. W PZU poinformowano mnie że mogę sprawe wnieśc do Sądu ale mnie na to nie stać.Obecnie jestem na rencie inwalidzkiej , ktorą Pani doktor przyznała mi widząc moją historie choroby, tą samą historie przedstawiłam w PZU.Może ktoś mi podpowie lub doradzi co mam z tym zrobić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipek Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Przed sądem oczywiście możesz złożyć odwołanie stawiając stosowne argumenty w tym celu. Możesz wystąpić o powtórzenie komisji lekarskiej z innym lekarzem orzecznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi