dorota2009 Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 w lutym br. uległam poturbowaniu przez psa (nie znam własciciela, choć pies był na smyczy).Pies zaatakował mojego psa, w szarpaninie przewróciłam się i upadłam doznając wstrząsnienia mózgu. Byłam w szoku, straciłam przytomność,leżałam na ziemi skulona, bojąc się o twarz. Kiedy włąsciciel odciągnął psa, nie wiedziałm co się dzieje. Pobiegłam do domu. Niezwłocznie udałam się do szpitala, gdzie wykonano mi tk głowy i rtg szyi i konsultację neurologiczną Diagnoza brzmiała wstrząśnienie mózgu. Na własne żądanie wyszłam ze szpitala, obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim, nie wiem , jak długo to potrwa. Kolejna konsultacja będzie 12.03. Dziwnie czuję się, leżę w domu, ograniczam chodzenie. Na myśl o wyjściu z domu bije mi mocno serce, mam lęli.Czy mogę dochodzić zadośćuczynienia od właściciela psa, odszkodowanie za utracone wynagrodzenie, straty psychiczne? Jak jest droga postępowania? Oczywiście nw z polisu pzu mojego ubezpieczenia jest standardowe.Pozdrawia.Dorota 2009 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dardanele Posted March 19, 2009 Share Posted March 19, 2009 oczywiście możesz, znasz tego człowieka? masz świadków zdarzenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts