110582 Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 witam.mam kilka pytan. pracuje w firmie budowlanej jestem ubezpieczony.26 lutego mialem wypadek gdy szlem do pracy.pojechalem na pogotowie i mam noge w kostce zlamana. po paru dniach szef pryjechal do mnie i mowilemm zeby zrobil karte wypadku a on na to ze nie bedzie tego robil bo za duzo zalatwiania i bhp i itd.co moge zrobic w tym wypadku.i czy pomiesiacu zus mi bedzie wyplacal 100% chorobowego?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behapowka Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 Napisz pracodawcy zgłoszenie wypadku, opisz co i jakiej okolicznościach się stało i popros o sporzdzenie karty wypadku. Jesli był świadek wypadku podaj jego nazwiako. Jesli nie było świadka bezpośredniego podaj komu bezośrednio po wypadku o tym mówiłeś ( będzie to świadek pośredni).ZUS nie wypłaci 100% świadczenia chorobowego jeśli nie będzie sporządzona karta wypadkuuznany wypadek w drodze do pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
110582 Posted March 2, 2009 Author Share Posted March 2, 2009 jeszcze jedno pytanie czy jest szansa na jakies odszkodowanie?? z gory dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts