110582 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 witam.mam kilka pytan. pracuje w firmie budowlanej jestem ubezpieczony.26 lutego mialem wypadek gdy szlem do pracy.pojechalem na pogotowie i mam noge w kostce zlamana. po paru dniach szef pryjechal do mnie i mowilemm zeby zrobil karte wypadku a on na to ze nie bedzie tego robil bo za duzo zalatwiania i bhp i itd.co moge zrobic w tym wypadku.i czy pomiesiacu zus mi bedzie wyplacal 100% chorobowego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Napisz pracodawcy zgłoszenie wypadku, opisz co i jakiej okolicznościach się stało i popros o sporzdzenie karty wypadku. Jesli był świadek wypadku podaj jego nazwiako. Jesli nie było świadka bezpośredniego podaj komu bezośrednio po wypadku o tym mówiłeś ( będzie to świadek pośredni).ZUS nie wypłaci 100% świadczenia chorobowego jeśli nie będzie sporządzona karta wypadkuuznany wypadek w drodze do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
110582 Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 jeszcze jedno pytanie czy jest szansa na jakies odszkodowanie?? z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi