sowa219 Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 Witam.W wyniku wypadku przy pracy doznałem złamania kości strzałkowej nogi i skręcenia kolana drugiej nogi. Po pierwszej wizycie na komisji lekarskiej w ZUS-ie orzeczono uszczerbek na zdrowiu o łącznej wysokości 4%. Po konsultacji z prawnikiem odwołałem się od tej decyzji. Po kolejnej wizycie na komisji odwoławczej dostałem tym razem 3%.Czy takie sytuacje mogą mieć miejsce i czy to jest zgodne z przepisami?? A jeśli tak to co mogę teraz zrobić? Czy odwołanie się do Sądu Pracy nie spowoduje kolejnego obniżenia odszkodowania?? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dardanele Posted March 19, 2009 Share Posted March 19, 2009 sądzę, że jest to zasadne, jeżeli Twój uszczerbek nie był wysoki, stan zdrowia poprawił się, komisja może uznać, że uszczerbek zmalał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts