aniaop2 Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 w listopadzie 2007 r mój mąż miał wypadek przy pracy : poślizgnął się i upadając wybił sobie oba barki, (wcześniej miał już w 2002r wybity prawy na który chuchaliśmy i dmuchaliśmy ze świadomością że to uraz powtarzalny, ale było ok przez tyle lat )przez 6 tygodni chodził z temblakami , potem rehabilitacja itd. dopiero teraz ok października udało się złożyć papiery do zusu o wypłatę odszkodowania. pierwsza komisja - odesłany do specjalisty, ten stwierdził uszczerbek w sumie 15 %. po zwykłym sprawdzeniu w tabeli przeczytałam że za tylko prawy powinni mu dać 25% ponieważ to już jest nawykowe zwichnięcie. po odwołaniu kolejna komisja 3 starsze panie które nawet go nie zbadały, i decyzja 0% . szok .i teraz problem co dalej, bo że odwołać się to wiadomo, ale jak się do tego przygotować? czy trzeba np zaświadczenie od lekarza prowadzącego - ortopedy?co jeszcze ? czym nas może zaskoczyć wspaniały zus?czego możemy się spodziewać?mąż ma ograniczenia ruchowe, bóle barków itp...pomóżcie proszę doradźcie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniaop2 Posted March 7, 2009 Author Share Posted March 7, 2009 bardzo proszę o pomoc, nie wiem jak się do tego przygotować, może ma ktoś doświadczenia w tym zakresie? proszę.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 Sprobuj popytac na forum ZUS.... http://www.4un.pl/forum/index.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniaop2 Posted May 9, 2009 Author Share Posted May 9, 2009 Niestety tam też nic nie znalazłam. Sprawa poszła do sądu. Czekamy już prawie 3 miesiące i nic. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia lub sugestie to bardzo proszę o napisanie.Pozdrawiam Ania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts