aniaop2 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 w listopadzie 2007 r mój mąż miał wypadek przy pracy : poślizgnął się i upadając wybił sobie oba barki, (wcześniej miał już w 2002r wybity prawy na który chuchaliśmy i dmuchaliśmy ze świadomością że to uraz powtarzalny, ale było ok przez tyle lat )przez 6 tygodni chodził z temblakami , potem rehabilitacja itd. dopiero teraz ok października udało się złożyć papiery do zusu o wypłatę odszkodowania. pierwsza komisja - odesłany do specjalisty, ten stwierdził uszczerbek w sumie 15 %. po zwykłym sprawdzeniu w tabeli przeczytałam że za tylko prawy powinni mu dać 25% ponieważ to już jest nawykowe zwichnięcie. po odwołaniu kolejna komisja 3 starsze panie które nawet go nie zbadały, i decyzja 0% . szok .i teraz problem co dalej, bo że odwołać się to wiadomo, ale jak się do tego przygotować? czy trzeba np zaświadczenie od lekarza prowadzącego - ortopedy?co jeszcze ? czym nas może zaskoczyć wspaniały zus?czego możemy się spodziewać?mąż ma ograniczenia ruchowe, bóle barków itp...pomóżcie proszę doradźcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniaop2 Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 bardzo proszę o pomoc, nie wiem jak się do tego przygotować, może ma ktoś doświadczenia w tym zakresie? proszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Sprobuj popytac na forum ZUS.... http://www.4un.pl/forum/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniaop2 Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Niestety tam też nic nie znalazłam. Sprawa poszła do sądu. Czekamy już prawie 3 miesiące i nic. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia lub sugestie to bardzo proszę o napisanie.Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi