Marcin_Ujazd Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Miałam niemiłą sytuacje, ponieważ zapomniałam opłacić składki OC za dwa dni i oczywiście szczęście wielkie zatrzymała mnie policja. Samochód sholowali na parking policyjny i wzięli dowód rejestracyjny. Składkę oczywiście opłaciłam na drugi dzień po zatrzymaniu jak i mandat. Co najgorsze dostałam również wezwanie przez Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny do opłacenia kary za brak OC. Wysłałam do UFG kopie dowodu zapłaty ubezpieczenia jak mandatu i czekam narazie na odpowiedź, czy musze zapłacić karę. Ponieważ suma jest niebagatelna prawie 2000 zł proszę mi pomóc jak można z tego wybrnąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Jeśli poprzednia polisa była opłacona w całości i nie była wypowierdziana, to przedłużyła się automatycznie na kolejny rok. Wystarczyło ją opłacić, wraz z odsetkami za zwłokę i przesłać kopię co UFG. Następnie odbierasz auto z parkingu, płacisz za holowanie i parking i do końca życia pamiętasz, aby OC płacić w TERMINIE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej1661348197 Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 kilka dni temu rozmawiałem z klientem który miał identyczną sytuację i policjant o dziwo nawet sam wiedział że jak zapłacona składka roczna to polisa sama się wznawia i nawet puścił klienta bez mandatu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts