agnieszka030575 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Witam, mojemu niepełmosprawnemu 20 miesięcznemu synkowi, podczas badania kekarka złamła ręke w kości ramiennej, bardzo paskudne złamnie. Dziecko po tygodniu noszenia gipsu musiało mieć operacje bo groziło uszkodzeniem nerwów. W tej chwli po 6 tyg. noszeniu gipsu chcemy ubiegać sie o odszkodowanie od lekarza, który przyznaje się do tego, wszystko wiemy jak załatwic jedynie nie mam pojęcia o jaką kwotę możymy sie ubiegać. Prosze o jakieś podpowiedzi .Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardanele Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 oj, bardzo przykra sytuacja:( ciężko mi coś podpowiedzieć w tej kwestii, spróbuj zgłosić kwotę 20-30 tys, bo to małe dziecko, nie wiadomo co przyniesie przyszłość, nie podpisuj ugody!jak doszło do tego złamania? jak oceniasz zachowanie lekarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka030575 Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 witaj, do złamania doszło w 3 minucie badania na moich oczach, mojej mamy i asystentki pani doktor, było tylko słychać chrzęst łamanej kości i okropny płacz dziecka, pani doktor pojechała z nami do szpitala na ostry dyżur i tam wyjaśniła co się stało , takze świadków jest bardzo dużo .dlaczego nie mamy podpisywać ugody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 agnieszka030575 wrote:witaj, do złamania doszło w 3 minucie badania na moich oczach, mojej mamy i asystentki pani doktor, było tylko słychać chrzęst łamanej kości i okropny płacz dziecka, pani doktor pojechała z nami do szpitala na ostry dyżur i tam wyjaśniła co się stało , takze świadków jest bardzo dużo .dlaczego nie mamy podpisywać ugody?1) Ugoda zamyka definitywnie drogę o ubiegania się o dodatkowe odszkodowanie i zadośćuczynienie. W innym wypadku do czasu przedawnienia roszczenia można składać dodatkowe roszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi