agnieszka030575 Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Witam, mojemu niepełmosprawnemu 20 miesięcznemu synkowi, podczas badania kekarka złamła ręke w kości ramiennej, bardzo paskudne złamnie. Dziecko po tygodniu noszenia gipsu musiało mieć operacje bo groziło uszkodzeniem nerwów. W tej chwli po 6 tyg. noszeniu gipsu chcemy ubiegać sie o odszkodowanie od lekarza, który przyznaje się do tego, wszystko wiemy jak załatwic jedynie nie mam pojęcia o jaką kwotę możymy sie ubiegać. Prosze o jakieś podpowiedzi .Pozdrawiam Agnieszka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dardanele Posted March 19, 2009 Share Posted March 19, 2009 oj, bardzo przykra sytuacja:( ciężko mi coś podpowiedzieć w tej kwestii, spróbuj zgłosić kwotę 20-30 tys, bo to małe dziecko, nie wiadomo co przyniesie przyszłość, nie podpisuj ugody!jak doszło do tego złamania? jak oceniasz zachowanie lekarki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnieszka030575 Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 witaj, do złamania doszło w 3 minucie badania na moich oczach, mojej mamy i asystentki pani doktor, było tylko słychać chrzęst łamanej kości i okropny płacz dziecka, pani doktor pojechała z nami do szpitala na ostry dyżur i tam wyjaśniła co się stało , takze świadków jest bardzo dużo .dlaczego nie mamy podpisywać ugody? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 agnieszka030575 wrote:witaj, do złamania doszło w 3 minucie badania na moich oczach, mojej mamy i asystentki pani doktor, było tylko słychać chrzęst łamanej kości i okropny płacz dziecka, pani doktor pojechała z nami do szpitala na ostry dyżur i tam wyjaśniła co się stało , takze świadków jest bardzo dużo .dlaczego nie mamy podpisywać ugody?1) Ugoda zamyka definitywnie drogę o ubiegania się o dodatkowe odszkodowanie i zadośćuczynienie. W innym wypadku do czasu przedawnienia roszczenia można składać dodatkowe roszczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts