wojtek_odra Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Moje pytanie dotyczy jednak tego jakimi ćwiczeniami wzmocnić mięśnie ud, tak by nie narazić kolano, gdyż operację mam dopiero za ok.rok. Czy przysiady mogę wykonywać?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackpanther Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 wojtek_odra wrote:Moje pytanie dotyczy jednak tego jakimi ćwiczeniami wzmocnić mięśnie ud, tak by nie narazić kolano, gdyż operację mam dopiero za ok.rok. Czy przysiady mogę wykonywać??przysiady są zabronioneale jesteś pewien, że masz zerwane a nie naderwane więzadło? bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że przy zerwanym operacja wyznaczona za rok...Z drugiej strony skoro to był wypadek i zawieźli Cię do szpitala to co? wypuścili Cię ot tak bez leczenia? bez zaleceń rehabilitacyjnych?Powinieneś pójść do dobrego lekarza ortopedy na konsultację i to szybko!pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_odra Posted March 5, 2009 Author Share Posted March 5, 2009 Na pogotowiu mi powiedzieli że kolano jest stłucznoe... Później byłem u lekarza, który wyznaczył mi termin rezonansu, który wykazał zerwanie więzadeł przednich. Byłem także w prywatnej klinice w Żorach, gdzie właśnie podano mi tak długi termin oczekwiania, chyba e zapłacisz, to co innego, n=biorą od razu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackpanther Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 przykro to słyszeć proponuję wizytę w NFZ- poproś o informację "kolejkową", tzn. dowiesz się w którym szpitalu jest bliższy termin (mam nadzieję, że jest!). Pamiętaj też, że masz możliwość leczenia szpitalnego w dowolnym szpitalu w Polsce- może będzie łatwiej coś znaleźć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_odra Posted March 5, 2009 Author Share Posted March 5, 2009 Dzięki za info o NFZ, myślę że sprobuje. Choć w dobie kryzysu, jakoś nie wierzę ze gdzieś załapie się szybciej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_odra Posted March 5, 2009 Author Share Posted March 5, 2009 A nie wiesz może jak tutaj znaleźć http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=2&dzialnr=1&artnr=1156 kolejkę oczekujących na zabieg potrzebny do zszycia zerwanego więzadła(lekarze mówili jednak żebym łekotkę i więzadło zrobić za jednym razem). Jestem ze śląska jak coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackpanther Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 W Piekarach Śląskich podobno są dobrzy fachowcy ale nie znam szczegółow.Jeśli chodzi o NFZ to najlepiej przejsć się do nich osobiście to jak ładnie poprosisz to nawet Ci to wydrukują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackpanther Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 http://kolejki.nfz.gov.pl/koc/kolejkiSzukaj.do;jsessionid=CAC6482FFE2BD23009FCE9E20BA5826E a tutaj masz wszystkie województwahttp://www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=2&dzialnr=1&artnr=1156 jak tu wejdziesz to kliknij wybrane województwo a później w rubryce "świadczenie" wpisz ORTOP i daj szukaj; później wybierz to co Cię interesuje.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts