Jump to content
Forum Odszkodowania

Zerwane więzedło i problem z łękotką

wojtek_odra
 Share

Recommended Posts

Moje pytanie dotyczy jednak tego jakimi ćwiczeniami wzmocnić mięśnie ud, tak by nie narazić kolano, gdyż operację mam dopiero za ok.rok. Czy przysiady mogę wykonywać??

wojtek_odra wrote:
Moje pytanie dotyczy jednak tego jakimi ćwiczeniami wzmocnić mięśnie ud, tak by nie narazić kolano, gdyż operację mam dopiero za ok.rok. Czy przysiady mogę wykonywać??
przysiady są zabronione
ale jesteś pewien, że masz zerwane a nie naderwane więzadło? bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że przy zerwanym operacja wyznaczona za rok...
Z drugiej strony skoro to był wypadek i zawieźli Cię do szpitala to co? wypuścili Cię ot tak bez leczenia? bez zaleceń rehabilitacyjnych?
Powinieneś pójść do dobrego lekarza ortopedy na konsultację i to szybko!

pozdrawiam

Na pogotowiu mi powiedzieli że kolano jest stłucznoe... Później byłem u lekarza, który wyznaczył mi termin rezonansu, który wykazał zerwanie więzadeł przednich. Byłem także w prywatnej klinice w Żorach, gdzie właśnie podano mi tak długi termin oczekwiania, chyba e zapłacisz, to co innego, n=biorą od razu ;)

przykro to słyszeć :(

proponuję wizytę w NFZ- poproś o informację "kolejkową", tzn. dowiesz się w którym szpitalu jest bliższy termin (mam nadzieję, że jest!). Pamiętaj też, że masz możliwość leczenia szpitalnego w dowolnym szpitalu w Polsce- może będzie łatwiej coś znaleźć?

W Piekarach Śląskich podobno są dobrzy fachowcy ale nie znam szczegółow.

Jeśli chodzi o NFZ to najlepiej przejsć się do nich osobiście to jak ładnie poprosisz to nawet Ci to wydrukują :)

http://kolejki.nfz.gov.pl/koc/kolejkiSzukaj.do;jsessionid=CAC6482FFE2BD23009FCE9E20BA5826E

a tutaj masz wszystkie województwa

http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=2&dzialnr=1&artnr=1156

jak tu wejdziesz to kliknij wybrane województwo a później w rubryce "świadczenie" wpisz ORTOP i daj szukaj; później wybierz to co Cię interesuje.

pozdrawiam