piotrekdam Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Mam pytanie odnośnie czy istnieje możliwość wypowiedzenia umowy OC przed jej zakończeniem Istnieje jakiś okres minimalny po którym mogę wypowiedzieć ubezpieczenie?Sprawa przedstawia się nastepująco: kupiłem kilka dni temu samochód, który posiada ubezpieczenie OC ważne jeszcze przez 7 miesięcy. I stąd moje pytanie, mogą rezygnować z tej umowy i podpisać z inną firmą ubezpieczeniową? Sprawa jest dosyć pilna bo nie chce płacić juz tej kolejnej składki. Jak to działa proszę o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Masz od kupna 30 dni na decyzję. Jeśli w ciągu tego czasu nie wypowiesz polisy to musisz przepisać ją na siebie i "dociągnąć" do końca. Potem możesz przedłużyć lub wypowiedzieć (przed końcem) i zmienić TU. Jeśli zdecydujesz sie zrezygnować i nie była zgłaszana żadna szkoda z OC to możesz otrzymać zwrot za nie wykorzystane miesiące (minus koszty operacyjne - przynajmniej kiedyś takie były). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi