85DanielS Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam wszystkich! Mam takie pytanie: Czy możliwe jest naliczenie składki 160% po kolizji?Jestem od ponad roku ubezpieczony w Allianz, od samego początku miałem +30%,ale wydaje mi sie że po roku powinni mi dać zniżkę za kontynuacje czy coś...Niestety miałem kolizje i niewiem jakim cudem naliczyli mi 160% składki (ok. 2000Zł !!!),za samochód o pojemności 1.6... Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi wytłumaczyć jak to sie nalicza i ewentualnie jeśli z czymś mnie oszukli (bo tak sie czuje) to poinformować mnie z czym... Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 skoro na starcie miałeś +30%, to albo jesteś "małolat" albo miałeś szkodową przeszłość. Po roku zniżkę można dostać, jeśli ten rok był bezszkodowy. Jak widać nie był i teraz karą (bądź formą odstraszenia) jest wysoka podwyżka (wg mnie działanie jak najbardziej prawidłowe - jesteś szkodowy, wiec po co trzymać takiego Klienta). 85DanielS wrote:...jeśli z czymś mnie oszukli (bo tak sie czuje) to poinformować mnie z czym...Nie oszukali - składki OC i tabele bonus-malus każde TU ma swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
85DanielS Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Czyli po prostu specjalnie tak jest to wymyślone żeby odstraszyć klientów na których nie zarobią... Dziękuje za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeneC Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 85DanielS wrote: wydaje mi sie że po roku powinni mi dać zniżkę za kontynuacje czy coś... Coś tam, coś tam...- jak mawia pani poseł Kruk. Zniżka za kontynuację a zniżka za bezszkodowy przebieg to dwie różne sprawy.Musisz sie liczyć z tym, że jeżeli zaczynałeś od +30% to już wcześniej coś tam, coś tam było. A skoro i teraz szkoda, to już masz maksymalną zwyżkę u wszystkich: 160%. Ale pociesz się, że to już mnaksymalna ustawowa granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1661348197 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 zniżka jest za BEZSZKODOWĄ kontynuację a nie po prostu za kontynuacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duladr Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Jeśli chodzi o Allianz, to +30% zwyżki jest za wiek poniżej 26 roku życia. Jeśli w ciągu pierwszego lub drugiego roku przydarzyła Ci się szkoda, to w kolejnym roku obowiązuje cię stawka zaostrzona, czyli 160% stawki podstawowej. Gdybyś miał więcej niż jedną szkodę w pierwszym roku, to wskoczyłbyś na stawkę podwyższoną zaostrzoną, czyli 260% stawki podstawowej. Tak to wygląda w Allianz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi