jarek2009 Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 Miałem kolizję na którą wezwałem funkcjonariuszy Policji. Czy mi jako pokrzywdzonemu przysługuje wydanie notatki urzędowej o kolizji z Komendy Policji? jak ma się wydanie takiej notatki do ustawy o ochronie danych osobowych bo z Komendy odmówiono mi wydania notatki. proszę o podanie mi podstaw prawnych bo z tego co się orientuję wydanie takiej notatki mi przysługuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 O wydanie ksera notatki policyjnej powinieneś zwrócić się bezpośrednio do komendanta właściwej jednostki policji. Jako osobie bezpośrednio zainteresowanej, powinni wydać bezpłatnie kserokopie notatki. Składając podanie można argumentować, że taka notatka jest niezbędna by móc dochodzić się należnego odszkodowania. Zapoznaj się z innymi odpowiedziami: http://www.odzyskaj.infoviewtopic.php?id=931 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts