pabake Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 jestem wspolwlascicielem auta drugi wspolwlasciciel zmarl oc jest oplacone pytanie czy teraz moge jezdzic samochodem na oc taty i jak to odniesie sie kiedy trzeba bedzie oplacic ja mam 24 lata i bylem juz dopisany zeby ledziala mi znizka nie wiem co dalej robic jeszcze jedno pytanie ja zmienic teraz w dowodzie rejestracyjnym zeby auto bylo tylko na mnie czy musze zakladac sprawe spadkowa ? z gory podziekowania za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 No wiec, jezdzic tym autem na tej polisie wg mnie mozesz jezdzic do konca jej waznosci. Byla zawarta na znizkach ojca, ale obowiazuje, a przynajmniej dopoki sam sie nie zglosisz i nie bedziesz krzyczec, ze chcesz zaplacic wiecej, to sie nie zorientuja:)To jest jednak moje zdanie i proponuje sie upewnic:)) Co do nowej polisy, to nie ma watpliwosci, ze bedzie zawarta na Twoje konto i z Towimi ewentualnymi znizkami, wiec jesli ich nie masz, to bedzie drozsza - tutaj cudów nie ma:) No a zeby zmienic wlasciciela w dowodzie, to tak - tylko postepowanie spadkowe. Z wyrokiem sądu idziesz do urzędu i zmieniasz dowód na siebie, inaczej raczej nie da rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi