Jump to content
Forum Odszkodowania

compensa źle wycenia mój samochód ??????

Recommended Posts

witam

moje auto jest marki audi 80 B2 z 1984 roku ale jest zadbane i przyjemnie się nim jeździ, auto ubezpieczone mam w pzu(OC), doszło do kolizji nie z mojej winy i rzeczoznawca z compensy uznał szkodę całkowitą i zapowiedział że compensa nie pokryje całej naprawy auta ponieważ jest za stare rzeczoznawca wycenił auto na 2000 zł a naprawa wyniesie ok 3000 tysięcy jak mam wywalczyć pieniądze na pokrycie naprawy.?????

musiałbyś sporządzić odwołanie. Skontaktuj się z jakąś firmą, niech ocenią Twoje dokumenty, z tego co wiem większość firm nie pobiera opłat za konsultacje, a będziesz miał pewność czy sprawa się nadaje i czy są szanse. Bo jeżeli nie będzie szans na pewno nikt tym się nie zajmie.

warto spróbować.

wpisz w google odszkodowanie i nazwe miasta, bedziesz miala mase firm:)

Ale nie oszukujmy sie, przy aucie z tym rocznikiem, to wymiana drzwi i lusterka moze juz byc szkodą całkowitą:) No dobra, zart moze nie na miejscu, ale jesli koszt naprawy przekroczy wartosc auta, to Ci zaden prawnik nie pomoze. Jesli zgadzasz sie z wartoscia auta, a pewnie duzo wiecej to nie moze byc warte:), to postaraj sie znalezc serwis, ktory Ci naprawi auto do wartosci pojadu - chociaz podejrzewam, ze nie bedzie latwo. W kazdym razie jesli znajdziesz taki serwis, co zmiesi sie w wartosci auta, to mozesz naprawiac, jesli bedzie to koszt ponad wartosc auta, to nic z tego.