piotrzysko10 Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 witammoje auto jest marki audi 80 B2 z 1984 roku ale jest zadbane i przyjemnie się nim jeździ, auto ubezpieczone mam w pzu(OC), doszło do kolizji nie z mojej winy i rzeczoznawca z compensy uznał szkodę całkowitą i zapowiedział że compensa nie pokryje całej naprawy auta ponieważ jest za stare rzeczoznawca wycenił auto na 2000 zł a naprawa wyniesie ok 3000 tysięcy jak mam wywalczyć pieniądze na pokrycie naprawy.????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_michal Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 musiałbyś sporządzić odwołanie. Skontaktuj się z jakąś firmą, niech ocenią Twoje dokumenty, z tego co wiem większość firm nie pobiera opłat za konsultacje, a będziesz miał pewność czy sprawa się nadaje i czy są szanse. Bo jeżeli nie będzie szans na pewno nikt tym się nie zajmie.warto spróbować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matylda781 Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 A czy możesz podpowiedzieć jaka to ma być firma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 wpisz w google odszkodowanie i nazwe miasta, bedziesz miala mase firm:)Ale nie oszukujmy sie, przy aucie z tym rocznikiem, to wymiana drzwi i lusterka moze juz byc szkodą całkowitą No dobra, zart moze nie na miejscu, ale jesli koszt naprawy przekroczy wartosc auta, to Ci zaden prawnik nie pomoze. Jesli zgadzasz sie z wartoscia auta, a pewnie duzo wiecej to nie moze byc warte:), to postaraj sie znalezc serwis, ktory Ci naprawi auto do wartosci pojadu - chociaz podejrzewam, ze nie bedzie latwo. W kazdym razie jesli znajdziesz taki serwis, co zmiesi sie w wartosci auta, to mozesz naprawiac, jesli bedzie to koszt ponad wartosc auta, to nic z tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrzysko10 Posted March 11, 2009 Author Share Posted March 11, 2009 dobra dzięki za odzew postaram się jakoś go naprawić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts