danki Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 witam!!! Nie dawno miałem kolizje drogową w wyniku czego został uszkodzony przez sprawcę tył pojazdu pojazd sprawcy jaki nasz był ubezpieczony w pzu W wyniku kolizji została uszkodzona klapa bagażnika co skutkowało iż nie można było jej otwożyć. Samochód kombi zarejstrowany na ciężarowy czyli z kratką ale niestety w chwili kolizji drogowej przebywał pies który został niestety uwięziony. Pomimo starań klapy bagażnika nie udało mi się otworzyć (zaznaczyć warto iż był to piątek wieczorową porą)w wyniku czego musiałem przeciąć kratę. Moje pytanie brzmi czy ubezpieczyciel jakim jest PZU powinien naprawić taką szkodę z ubezpieczenia sprawcy kolizji a jeśli nie to jakie powinno być stanowisko w tej sytuacji. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej1661348197 Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 Witam Jednoznacznie powinien pokryć szkody i koszty poniesione dla ratowania życia - nawet jak był to pies nie ma to znaczenia - z doświadczenia wiem że raczej nie będą robić jakichkolwiek problemów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts