biber Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Lekarz orzecznik z Zus na komisji powiedział mi że następnym razem nie przedłuży mi św. rechabilitacyjnego,że jestem młody i mogę się przekwalifikować do innej pracy.Złożyłem ponownie wniosek o przedłużenie św.rechabilit.i co mam zrobić kiedy orzecznik z ZUs mi nie przedłuży tego św.Moj lekarz prowadzący uznał że nadal jestem niezdolny do pracy wysiłkowej,na wysok.,w rychu,w pochyleniu,przy maszynach,a także otrzymałem 2 stopień niesprawności organizmu,wobec tego pytanie do panstwa -czy zus może zakwestionowac opinie lekarza prowadzącego i opinie komisji do spraw orzekania niepełnosprawności????????czy to znaczy że orzecznik z ZUS jest Bogiem który ozdrawia.....nie rozumiem...pomózcie moji drodzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po okresie pobierania zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do pracy, a dalsze leczenie lub rehabilitacja rokują odzyskanie zdolności do pracy. Przysługuje przez okres niezbędny do przywrócenia zdolności do pracy, nie dłużej niż przez 12 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biber Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Czyli po 12 mieśiącach świadczenia mogę ubiegać się o ręntę czy już teraz to znaczy po 6 mieś.przebywania na św.???Dziękuje za odpowiedzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 biber, pisz w jednym miejscu - nie zakladaj kilku wątków w tym samym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi