Jump to content
Forum Odszkodowania

Lekarz orzecznik z Zus - przedłużenie świadczenia rehabilitacyjnego

biber
 Share

Recommended Posts

Lekarz orzecznik z Zus na komisji powiedział mi że następnym razem nie przedłuży mi św. rechabilitacyjnego,że jestem młody i mogę się przekwalifikować do innej pracy.Złożyłem ponownie wniosek o przedłużenie św.rechabilit.i co mam zrobić kiedy orzecznik z ZUs mi nie przedłuży tego św.

Moj lekarz prowadzący uznał że nadal jestem niezdolny do pracy wysiłkowej,na wysok.,w rychu,w pochyleniu,przy maszynach,a także otrzymałem 2 stopień niesprawności organizmu,wobec tego pytanie do panstwa -czy zus może zakwestionowac opinie lekarza prowadzącego i opinie komisji do spraw orzekania niepełnosprawności????????czy to znaczy że orzecznik z ZUS jest Bogiem który ozdrawia.....nie rozumiem...pomózcie moji drodzy...

Świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po okresie pobierania zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do pracy, a dalsze leczenie lub rehabilitacja rokują odzyskanie zdolności do pracy. Przysługuje przez okres niezbędny do przywrócenia zdolności do pracy, nie dłużej niż przez 12 miesięcy.

Czyli po 12 mieśiącach świadczenia mogę ubiegać się o ręntę czy już teraz to znaczy po 6 mieś.przebywania na św.???Dziękuje za odpowiedzi..