krzysztof1960wp.pl Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Dnia 10.03.2009r jadąc Fiatem Pandą zostałem uderzony przez pijanego kierowcę w tył samochodu Oplem ,samochód obrócił się o180 stopni i dachował w rowie.Inspektor blacharski stwierdził że auto nie nadaje się do naprawy.Panda była z roku 2008 a kupiłem ją nową w salonie fiata 02.02.09r.Inspektor powiedział że ubezpieczenie będzie wypłacane nie z sumy ubezpieczenia tylko według rocznika pomniejszone o wartość dobrych części a wrak zostanie mi zwrócony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 tak właśnie będzie. Ale możesz skorzystać z własnego AC, będziesz miał policzone wg sumy ubezpieczenia minus "wrak". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 krzysztof1960@wp.pl wrote:...a wrak zostanie mi zwróconyNikt Ci samochodu nie zabrał. On był Twój, jest Twój i będzie Twój do momentu, aż go zezłomujesz lub sprzedasz.Suma ubezpieczenia to tylko górna odpowiedzialność TU a nie wysokość odszkodowania - kłania się brak znajomości OWU. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts