muszszka Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 witam chciałam uzyskać informacje odnośnie szans na odszkodowanie. jestem dwa tygodnie po wypadku. samo zdarzenie było dość skomplikowane..otóż jadąc na uczelnię wpadłam w poślizg, gdzie dachowaliśmy, ale nikomu nic się nie stało...po kilku minutach kolejne auto wpadło w poślizg, gdzie uderzył o w samochód tam stojący oraz we mnie...wskutek czego miałam stłuczoną głowę oraz wieloodłamowe złamanie trzonu kości udowej prawej nogi. miałam operację, w szpitalu byłam 12 dni. lekarz mówi,że 8 tygodni nie mogę przystąpić na tą nogę a co dalej to niewiadome...poruszam się o kulach...całe leczenie ma trwać około pół roku. miałam obecnie rozpocząć staż półroczny, ale niestety nic z tego, studia czekają. chciałabym wiedzieć jakie są szanse na odszkodowanie i jakie jest postępowanie oraz jak to wszystko wygląda formalnie z firmami odszkodowawczymi, czy trzeba coś płacić przed uzyskaniem odszkodowania? z góry dziękuje za odp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_michal Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 Na pewno warto starać się o odszkodowanie. Jezeli nie znasz sie na tym bardzo być może dobrym rozwiązaniem będzie oddanie sprawy prawnikowi albo jakiejś firme z branży odszkodowan. Stawki stosują różne, od 15 do 35%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts