willemka Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Witam, Pech tak chciał, że w ostatnim czasie miałem 2 kolizje nie z mojej winy, szkody były likwidowane z OC sprawcy - obydwaj byli ubezpieczeni w tym samy towarzystwie ubezpieczeniowym. Pierwsza kolizja (wjechanie w tył samochodu - uszkodzenie zderzaka), druga kolizja również wjechanie w tył samochodu - w tym przypadku orzeczono szkodę całkowitą,Ponieważ obie kolizje nastąpiły w krótkim odstępie czasu, nie zdążyłem naprawić zderzaka z 1 kolizji. W przypadku 2 kolizji otrzymałem wycenę szkody całkowitej gdzie ustalono wartość odszkodowania na kwotę 5000. Napisałem odwołanie ponieważ wartości rynkowa samochodu w przypadku tej wyceny zostałą zdecydowanie zaniżona. W odpowiedzi na mojej odwołanie otrzymałem pismo, w którym wartość odszkodowania została dodatkowo obniżona do kwoty 4000 ponieważ uwzględnili korektę zmniejszającą z tytułu nienaprawienia 1 szkody, Czy towarzystwo ubezpieczeniowe miało prawo tak postąpić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fundao Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Za pierwszą szkodę wypłacili odszkodowanie więc przy drugiej mieli prawo potrącić własnie taka kwotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi