eluchnakna Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 W wieku 9 lat córkę potrącił bus w miejscu,gdzie ograniczenie 30 km.Prokurator stwierdził,że to wina córki i sprawę umorzono.Córka doznała wielorakich obrażeń ciała.Ma głębokie blizny na ciele.Kierowca w dniu wypadku deklarował wszechstronną pomoc,ale migiem się z tego wycofał,gdy usłyszał,że to wina córki.Wiem,że miał znajomości na policji,przypadkiem usłyszałam to na komisariacie .Obecnie córka ma 22 lata.Czy możliwe jest uzyskanie odszkodowania z OC SPRAWCY po tylu latach,aby córka mogła przejść operacje plastyczną głębokiej blizny,która deformuje jej nogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 No to Ty slyszalas, ze ma znajomosci, wiec to niewiele znaczy, tak szczerze mowiac. Skoro corka zostala wskazana jako sprawca, to nie za bardzo moze chciec odszkodowanie, bo niby od kogo, skoro sama byla sprawczynią.Inna sprawa, ze gdzies slyszalem, cos mi tak swita, ze dzieci do 13 roku zycia powinny dostac jakies odszkodowanie, nawet jesli byly sprawcami. Ale od kogo, i jak to faktycznie jest, to juz niestety Ci nie powiem, cos mi swita, ze gdzies o tym czytalem.W kazdym razie wedlug mnie jesli byla wskazana jako sprawca, to bez ponowego postępowania nie moze raczej dostac odszkodowania z policy OC pojazdu, bo jak na razie nie ma ku temu podstaw. Tak przynajmniej ja to widze:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts