zbigszuk Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 jestem na wcześniejszej emeryturze.Zatrudnilem się do Polskiej firmy która wysyła pracowników do pracy w Holandi.Tam podczas pracy uległem wypadkowi (złana pięta) nie z mojej winy.Byłem na zwolnieniu 4-miesiące.Dowiedziałem się że firma w której nadal jestem pracownnikiem nie ubespiecza pracowników,opróczskładek i ubezpieczeń w ZUS-ie.Czy mogę i gdzie domagać się odszkodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigszuk Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 jestem na wcześniejszej emeryturze.Zatrudnilem się do Polskiej firmy która wysyła pracowników do pracy w Holandi.Tam podczas pracy uległem wypadkowi (złana pięta) nie z mojej winy.Byłem na zwolnieniu 4-miesiące.Dowiedziałem się że firma w której nadal jestem pracownnikiem nie ubespiecza pracowników,opróczskładek i ubezpieczeń w ZUS-ie.Czy mogę i gdzie domagać się odszkodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blender Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 oczywiście że możesz, niestety w Holandii to dość długo trwa. zgłoś się do prawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blender Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 jak doszło do wypadku? czy Twój pracodawca-zleceniodawca na miejscu w Holandii w jakiś sposób zawinił w wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigszuk Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Posiadam protokół powypadkowy w którym stwierdzono że wypadek stał się nie z mojej winy. W wnioskach powypadkowych zalecono aby "holenderski właściciel wyposażył urządzenie w blokadę zabezpieczającą przed niekontrolowanym przesuwaniem się urządzenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjarda Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Co do ubezpieczen w holandii mozesz jedynie uzyskac odszkodowanie przy wypadku przy pracy nie w drodze do oraz powrotu.Ubezpieczenie wyplaca 70% przez okres przebywania na ziektewet*chorobowe) wyplaca je uwv.pozniej masz szanse domagania sie odszkodowania polecam firme jurilex b.v, campter,arbo claim pobieraja one prowizje 0d 10 d0 20% od uzyskanego odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigszuk Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Po jakim czasie od momentu kiedy uległem wypadkowi w czasie pracy w Holandi nie mam prawa ubiegać się od.szkodowania od pracodawcy.Wypadek nie był z mojej winy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek966 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Jeśli wypadek był z winy pracodawcy tzn przyjął on odpowiedzialność za wypadek, można się starać o odszkodowanie z oc. Konieczne musi być protokół powypadkowy oraz wszystkie dokumenty medyczne. Najlepiej zlecić taką sprawę firmie odszkodowawczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi