KiNiO Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Witam. Jestem tu nowy. Nazywam się Krzysztof. Mam taki problem iż wczoraj wieczorem wjechałem w dziurę na powiatowej drodze Goleniów. Zatrzymałem się i wezwałem policje, oni sporządzili notatkę bo przebiło się koło. Dziś rano zajrzałem pod samochód a pod nim kałuża płynu od wspomagania. Od uderzenia najprawdopodobniej uszkodziło mi przekładnie kierowniczą. Policja powiedziała żeby iść do rzeczoznawcy wycenić szkody. i teraz moje pytanie co dalej i jak sformułować pismo i do kogo?????? Pozdrawiam Krzysztof... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 A to zalezy, czy na drodze byly jakies prowadzone remonty, czy inne prace dorgowe, czy byl znak ostrzegajacy o takiej a nie innej nawierzchni.Odszkodowania mozesz sie domagac od zarządcy tej drogi. Musisz ustalic kto tym zawiaduje, najpewniej jak nie wiesz, to Ci powiedza na policji.Z tym, ze od razu przygotuj sobie odpowiedz na pytanie, czemu skoro bylo ciemno jechales z taka predkoscia, ze nie zdarzyles ominac przeszkody, co jest twoim obowiazkiem wynikajacym z kodeksu drogowego.Jesli juz na to przygotujesz swoja wersja, to mozesz sie starac o odszkodowanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi