cyberk Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Skręciłem w wąską uliczkę, z której po chwili chciałem zawrócić. Podczas zawracania uderzyłem w coś, gruchnęło w podwoziu, wyjechałem na prostą i poszedłem sprawdzić. Tuż przy krawężniku, ale było to na jezdni, był wbity w ziemię betonowy słup o wymiarach ok. 30x30x30 cm. Tak niskiej przeszkody nie mogłem zobaczyć podczas manewrowania. Ponieważ w samochodzie coś stukało, udałem się do warsztatu i tam wyceniono koszty naprawy na 1200 zł. Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie od gminy w związku z zaistniałą sytuacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 pytanie co to za słup i po co go tam wbito? być może nie było dozwolone wjeżdżanie w to miejsce?masz świadków zdarzenia, którzy potwierdzą twój przebieg "kolizji"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fundao Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Witam, proponuję pojechać jeszcze raz na miejsce kolizji i zrobić zdjęcia dokładne i poglądowe. Samochód naprawić na faktury (części nowe) i złożyć roszczenie - pytanie tylko do kogo ? Szukanie zarządcy drogi i jego ubezpieczyciela może dłuuugo trwać - najlepiej zlecić to firmie dochodzącej roszczenia i poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi