Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

problem z ubezpieczalnią

Karinkaa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialam zasiegnac opinii ekspertów gdyz mam problem z odzyskaniem odszkodowania.jakis czas temu mialam kolizje, mlody chlopak wyjechal mi z podporzadkowanej a ja w

niego uderzylam. Przyjechala policja uznala winne kierowcy ktory wyjechal

z podporzadkowanej... Zostal ukarany mandatem ktory przyjal.. Na nastepnym dzien zglosilam

sprawe do Compensa bo tam posiadal OC sprawca.. zlozylam wszystkie dokumenty potrzebne do

rozpatrzenia sprawy... Byl rzeczoznawca zrobil szkode calkowita.. I kazali mi czekac ..

nagle po 30 dniach przyszlo mi pismo iz pieniedzy nie otrzymam ze wzgledu na to iz ich

zdaniem to ja jestem winna (przekroczenie predkosci) i pieniedzy nie wyplaca.. Teraz moje

pytanie brzmi: Czy oni moga oceniac czyja byla wina i skad taka ocena ze przekroczylem

predkosc skoro policja jej nie mierzyla... Nie zostalam ukarana przez nich ani nic...

Ewidentnie byla wina tamtego kierowcy.. Prosze o porade co robic w takiej sytuacji ..

Towarzystwo Ubezpieczeń często ustala odpowiedzialność za szkodę według

własnych ustaleń i notatka policji nie musi być wiążąca. Mimo to nie powinni odmówić całkowitej wypłaty odszkodowania, a jedynie przyczynienie. Oczywiście możesz złożyć odwołanie i postraszyć skierowaniem sprawy na drogę sądową.

witam

Może być taka sytuacja że zgłaszając szkodę napisałaś że jechałaś 90 km/h a w tym miejscy dozwolona prędkość wynosiła mniej - zajmuję się likwidacjami szkód i generalnie z Compensą nie mam problemu choć czasami próbują takich dziwnych zabiegów