M55 Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Miałam wypadek samochodowy( ofiara wypadku) .... lekarze stwierdzili skręceie kręgosłupa szyjnego. siedziałam w domu na L4 dwa miesiące...chodziłam 1,5 miesiąca w kołnierzu strasznie mnie wszystko bolało nawet nie umiałam się schylić aby czegoś podnieśc z podłogi. gdy starałam się o odszkodowanie to dano mi tylko 2% uszczerbku na zdrowiu dostałam zaledwie 160 zł. dlaczego? przeciarz tyle się na cierpiałam a oni to uznali za nic ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 z ubezpieczenia OC sprawcy dostałaś taką sumę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitra Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Jeżeli to było odszkodowanie z NW to sumy z NW są z reguły niewielkie, wynika to z tego, że sumy ubezpieczenia są małe i wynoszą zazwyczaj kilka tysięy. Proponuje postarać się o odszkodowanie z OC sprawcy, tam Suma ubezpieczenia jest dużo większa i wynosi 1,5 mln euro tak więc uszczerbek w wysokości 2% będzie wyceniony znacznie wyżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts