Karolus Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 Witam. Chciałbym się dowiedzieć ile około mogę dostać pieniędzy z odszkodowania. Interesuje mnie suma na oko, od ilu do ilu, jeśli oczywiście ktoś się orientuje. Odszkodowanie będzie dotyczyć następującego zdarzenia: 11 marca 2009 roku, po lekcjach poszedłem na boisko szkolne z kolegami pograć w koszykówkę. Postanowiliśmy porobić "wsady". Nie fortunnie się złapałem obręczy i spadłem na lewą stronę ciała. Po wizycie u lekarza okazało się, że mam złamaną kość promieniową lewą. Pojechałem do szpitala w ten sam dzień, dostałem narkozę dożylnie (do 30 minut) i nastawili mi tą kość i włożyli w gips. 16 marca po kontroli okazało się, że kość się przemieściła. 19 marca pojechałem do szpitala. Znowu podano mi narkozę i zostałem poddany operacji wsadzenia drutu Kirschnera. W tym szpitalu spędziłem 24h. Od 19 marca do 20 marca. Teraz wyznaczono mi termin wyjęcia drutu-4 tygodnie. Mam 16 lat i jestem ubezpieczony w szkole. Nie pamiętam na jaką kwotę ale myśle, że jest to standardowa kwota, taka jaką mają większość szkół. Wiem, że trzeba podać % uszczerbku na zdrowiu aby dowiedzieć się na jaką kwote moge liczyc. Ja chcialbym chociaz tak w przyblizeniu sie dowiedziec na ile moge liczyc. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolus Posted April 9, 2009 Author Share Posted April 9, 2009 Moge prosic o jakas pomoc/odpowiedz:)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts