majes81 Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 Witam serdecznie Chcialem zapytać jak wygląda kwestia wypłaty odszkodowania gdy sprawa zostaje zamkinieta - wygrana.Miałem wypadek w pracy na budowie w roku 2005 sprawa zajeła się kancelaria prawna Irlandzka, sprawę zakończono polubownie - bez sprawy w sądzie 20 lutego, i dostałem powiadomienie, że w ciągu 2-3tyg otrzymamodszkodowanie, jednak teraz jest juz 5 tygodni o tego terminu a moj prawnik poinformował mnie teraz, że nie jest w stanie powiedzić mi kiedy otrzymam pieniądze bo wypłata odszkodowania jest z 2 źródeł z firmy dla której pracowałem i ubezpieczalni OSG. Chciałem zapytać czy to normalna procedura i czy naprawde nie ma jakiegos okreslonego czasu na tego typu sprawy. Zaczynam podejrzewac, że chcą mnie oszukac, prosze o pomoci Waszą opinie na ten temat. Dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharlej Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Jeśli w powiadomieniu jest informacja w ciągu jakiego czasu otrzymasz odszkodowanie należy się tego "trzymać ". Jeśli pieniądze nie wypłyną na konto po tym okresie powinieneś podjąć kroki stosowne względem organu, instytucji, osoby która wydała decyzję o wypłacie odszkodowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts