Ernest Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie odszkodowanie Mi przysługuje bo miałem wypadek po wyjsciu z pracy idąc w stronę domu. Tzn czy mogę sie ubiegać o odszkodowanie z PZU i ZUS czy ZUS nie obejmuje tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 Wypadki w drodze do pracy lub z pracy nie są uznawane przez ZUS za wypadek przy pracy i ZUS nie wypłaca odszkodowania. Jeśli jesteś ubezpieczony w pracy lub masz własne ubezpieczenie NW warto zapoznać się z OWU i postarać się o odszkodowanie. A co się wydarzyło? Jakie poniosłeś obrażenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernest Posted March 31, 2009 Author Share Posted March 31, 2009 Jak się okazało uszkodziłem łękotke i zerwałem więzadła. Diagnoza lekarza nie pozostawiała złudzeń. Dzis jestem już po pierwszym zabiegu tj. po artroskopii i mam usunięta łękotkę a w nie długim czasie czeka Mnie rekonstrukcja więzadeł. Z pracy mam ubezpieczenie grupowe i obejmuje ono NNW. A zastanawia mnie tylko jedna rzecz czy będę mógł się gdzieś "starać" o zwrot kosztów poniesionych na zabieg rekonstrukcji bo n nie jest refundowany i zwrot kosztów rehabilitacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts