Garry Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Witam, jakis czas temu mialem kolizje, na łuku drogowym, polonez wjechal na moj pas i sie otarlismy bokami. . Przyjechala policja uznala winne kierowcy tamtego. Zostal ukarany mandatem ktory przyjal.Na nastepnym dzien zglosilemsprawe do HDI bo tam posiadal OC sprawca.. zlozylem wszystkie dokumenty potrzebne dorozpatrzenia sprawy... Byl rzeczoznawca zrobil szkode calkowita.. I kazali mi czekac ..nagle po 30 dniach przyszlo mi pismo iz pieniedzy nie otrzymam ze wzgledu na to iz ichzdaniem to ja jestem winny (przekroczenie predkosci) i pieniedzy nie wyplaca.. Teraz mojepytanie brzmi: Czy oni moga oceniac czyja byla wina i skad taka ocena ze przekroczylempredkosc skoro policja jej nie mierzyla... Prosze o porade co robic w takiej sytuacji .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 ubezpieczyiel właśnie od tego jest, aby na podstawie Twojej realcji, relacji drugiego uczestniak ruchu, policji, świadków itp. ustalić którea strona jest winna i ewentulanie wypłacić należne odszkodowanie. Jeśli otrzymasz pisemną odmowę ze wskazaniem na jakich przesłankach oparł się zakład ubezpieczeń możesz podjąć dalsze działania:1. pisemne odwołanie (na decyzji na 100% będzie info jak to można zrobić)2. składasz pozew do sądu - ale do tego przydałby się jakiś prawnik i opinia niezależnego rzeczoznawcy. Sam fakt, że przekroczyłeś prędkość w opisanych okolicznościach wg mnie nie ma wpływu na odpowiedzialność. Musi być coś jeszcze - co pomijasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lanzop Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Jeżeli dołączyłeś notatkę policyjną nie powinni uznać, że to ty byłeś winny jeśli z opinii policji winy jest drugi kierowca. Niestety TU zawsze szuka winnego żeby nie wypłacić odszkodowania. Najlepiej złożyć odwołanie lub skorzystać w tej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litwin Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Droga sądowa zawsze jest otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konfon Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Zawsze możesz się odwołać do firmy, która odzyska pieniądze z Twojego odszkodowania. Miałem tak właśnie, że ubezpieczyciel wypłacił mi za mało, więc się odwołałem do **** i odzyskałem resztę kasy. Wyślij im papiery, a oni za darmo przeanalizują Twoją sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam211 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Skontaktuj się z kancelarią, kora zajmuje sie tego typu sprawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiaslo Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Ale w sądach to może trwać długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ynos89 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi