marcin b Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 mam połamaną szczęke w trzech miejscach.wstawione dwie blachy tytanowe i unieruchomione zęby na 4 tygodnie.czy ktoś mniej więcej może orientuje sie ile powinni wypłacic?składka moja to 55zł miesięcznie,był też 8 dniowy pobyt w szpitalu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin b Posted March 31, 2009 Author Share Posted March 31, 2009 policja nie była powiadomiona,normalnie wróciłem do domu...ale po przebudzeniu ból był taki że pojechałem do szpitala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin b Posted April 1, 2009 Author Share Posted April 1, 2009 ktoś kto zna się na tym odpisze mi czy nie?ubezpieczenie jest pracownicze typ P Plus.a pozatym jestem na rencie zdrowotnej czy z zus coś mi sie też należy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woodhaven Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Mam podobną sytuację ,też jestem po pobiciu ..... z tym że moje pobicie było zgłoszone na policję i sprawcy są wiadomi. Wczoraj w PZU dowiedziałam się ,że powinni rozpatrywać wypłatę świadczeń dopiero po wydaniu wyroku na sprawców bo musi być ewidentnie stwierdzone ,że to nie była bójka( czyli domniemanie że ja też się biłam a faktycznie ,że to mnie pobito). Wcześniejsza wypłata świadczeń jest możliwa co PZU uzależnia od wydania przez policję opisu zdarzenia gdzie będzie czarno na białym ,ze to mnie pobito .Zatem jeśli nie zgłaszałeś swojego pobicia na policję ....możesz mieć kłopot z uzyskaniem odszkodowania.Ale może się mylę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin b Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts