Paco Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Witam Mam taki problem Dnia 07.07.2008 mialem wypadek w pracy, towar spadl mi na glowe wylądowałem w szpitalu. Nie było pęknięcia czaszki tylko przecięcie... Posiadam protokuł z tamtego wydarzenia w którym stwierdzono iż BYŁ to wypadek przy pracy i NIE było w tym mojej winy.Byłem zatrudniony w pośrednictwie pracy w charakterze umowy o pracę tymczaową. Byłem wówczas pełnoletni Mam więc takie pytania : 1) Czy moge ubiegać się o odszkodowanie po tak długim czasie...2) Zgubiłem gdzieś wypełniony przez lekarza druk N9, czy mozna go wyrobić po takim okresie ?3 ) Zakładając ze bede meic wszystkie dokumenty oraz ze bede mogl ubiegac sie o odszkodowanie, do kogo mam sie zwrocic z tym faktem oraz jaka bedzie ewentualna wysokosc swiaczenia z tytulu rozcięcia glowy (ok 4cm) bo nie wiem czy jest to gra warta świeczki tułać się po urzędach... Z góry b. dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Możesz ubiegać się o odszkodowanie. Zwróć się do lekarza o wypełnienie nowego zaświadczenia o stanie zdrowia N9 ( pamiętaj, że zaświadczenie jest ważne 30 dni).Dokumenty do ZUS możesz złożć sam skoro już tam nie pracujesz. Jaki % uszczerbku na zdrowiu orzeknie lekarz orzecznik trudno powiedzieć. W przybliżeniu można to sprawdzić tabeli, która znajduje się tu:http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2002/1974.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paco Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 napewno mozna wyrabiac ten dokument wstecz ?? No bo teoretycznie jak lekarz będzie mógł ocenić moj stan zdrowia ze stanem faktycznym z przed pół roku ?? no ale sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Lekarz ma kartotekę, w której zapewne ma wpisany historię choroby, zbada Ciebie i myślę, ze na tej podstawie wypisze zaświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi