Jump to content
Forum Odszkodowania

Co poradzić na "opieszałość" TU ?

majster
 Share

Recommended Posts

Mam problem który ciągnie się od wakacji 2008r. W skrócie wygląda to następująco: 1)Kobieta której auto ubezpieczone było w TU Benefia spowodowała wypadek drogowy (nie kolizję) w którym ucierpiała moja 3 osobowa rodzina 2)syn spędził 4 dni w szpitalu, ja doznałem: wstrząśnienia mózgu, złamania żeber (szt.2), oraz uszkodzenia kręgosłupa w odcinku szyjnym.

Problem polega na tym że firma pośrednicząca "Partner" z Pruszkow do której nakazano mi przesyłać wszelkie dokumenty, od 12.II.2009r. (kiedy to dotarły tam uzupełnione jak przykazano dokumenty) nie podnosi słuchawki. Tzn osoba prowadząca w/w sprawę z tyt. odszkodowania na osobie z OC sprawcy nie "współpracuje z telefonem". Nr sprawdzałem 3 krotnie u innych pracowników (którzy nie mając wglądu do "TYCH" dok. nie mogą mi pomóc). Upomnienia (szt 1) z rodzaju art.14 pozostają bez echa. Proszę o sugestie dot. kolejnych kroków jakie winienem podjąć. Z góry serdecznie dziękuje.

Proponuję telefon do Benefia bądź przełożonego osoby, która "nie współpracuje z telefonem".

Ale skoro to był wypadek, to może policja z prokuraturą nie potrafią wskazać sprawcy - i stąd brak wypłaty odszkodowania. Ale tego dowiesz się tylko od nich...

Rozprawa sądowa zakończyła się po pierwszym posiedzeniu uznając za winną osobę ubezpieczoną w firmie Benefia (policja bez cienia wątpliwości wskazała na w/w osobę, która z resztą przyznała się do winy). Firma Banefia zaś kieruje się opinią pośrednika (tj firmy Partner) "jedynie" wypłaca odszkodowania nie prowadząc "tych" spraw bezpośrednio... Jeśli ktokolwiek z was zainteresowany jest rozwojem sprawy z pewnością udzielę wyczerpującej informacji w najbliższym czasie. Pozdrawiam.