majster Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 Mam problem który ciągnie się od wakacji 2008r. W skrócie wygląda to następująco: 1)Kobieta której auto ubezpieczone było w TU Benefia spowodowała wypadek drogowy (nie kolizję) w którym ucierpiała moja 3 osobowa rodzina 2)syn spędził 4 dni w szpitalu, ja doznałem: wstrząśnienia mózgu, złamania żeber (szt.2), oraz uszkodzenia kręgosłupa w odcinku szyjnym.Problem polega na tym że firma pośrednicząca "Partner" z Pruszkow do której nakazano mi przesyłać wszelkie dokumenty, od 12.II.2009r. (kiedy to dotarły tam uzupełnione jak przykazano dokumenty) nie podnosi słuchawki. Tzn osoba prowadząca w/w sprawę z tyt. odszkodowania na osobie z OC sprawcy nie "współpracuje z telefonem". Nr sprawdzałem 3 krotnie u innych pracowników (którzy nie mając wglądu do "TYCH" dok. nie mogą mi pomóc). Upomnienia (szt 1) z rodzaju art.14 pozostają bez echa. Proszę o sugestie dot. kolejnych kroków jakie winienem podjąć. Z góry serdecznie dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Proponuję telefon do Benefia bądź przełożonego osoby, która "nie współpracuje z telefonem". Ale skoro to był wypadek, to może policja z prokuraturą nie potrafią wskazać sprawcy - i stąd brak wypłaty odszkodowania. Ale tego dowiesz się tylko od nich... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majster Posted April 6, 2009 Author Share Posted April 6, 2009 Rozprawa sądowa zakończyła się po pierwszym posiedzeniu uznając za winną osobę ubezpieczoną w firmie Benefia (policja bez cienia wątpliwości wskazała na w/w osobę, która z resztą przyznała się do winy). Firma Banefia zaś kieruje się opinią pośrednika (tj firmy Partner) "jedynie" wypłaca odszkodowania nie prowadząc "tych" spraw bezpośrednio... Jeśli ktokolwiek z was zainteresowany jest rozwojem sprawy z pewnością udzielę wyczerpującej informacji w najbliższym czasie. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts