marcin b Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 no i w związku z tym moje pytanie...obecnie jestem na rencie z powodu tymczasowej niezdolności do pracy .Czy z zus będe miał wypłacone jakiekolwiek odszkodowanie?????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Nie, od ZUS-u nie otrzymasz. Od 1 stycznia 2003 r. weszła w życie nowa ustawa wypadkowa, wg której ZUS wypłaca odszkodowanie jedynie za wypadki powstałe przy pracy. Jeśli chcesz się zapoznać dokładniej odsyłam Cie na stronę ZUS-owską http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=1114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin b Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 hmmm...dziwi mnie to ,bo moja matka potkła sie o psa w domu i wybiła sobie obojczyk a odszkodowanie dostała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Jeśli posiadasz ubezpieczenie NW zapoznaj się z OWU. Możesz wówczas wystąpić o odszkodowanie od ubezpieczyciela, jeśli w OWU nie ma wykluczenia co do takiego wypadku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin b Posted April 3, 2009 Author Share Posted April 3, 2009 jakie NW?mam ale w aucie a dokładnie to nie wiem o co chodzi z tym NW.że niby jakieś dodatkowe w zus?jeżeli tak to napewno nic nie dopłacam złodziejom z zusu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffik53 Posted May 4, 2009 Share Posted May 4, 2009 Moj brat wracajac z festynu zostal dotkliwie pobity.Lezy w szpitalu ma zagrozenie zycia,bedzie poddany operacji usuniecia krwiaka,a nie posiada zadnego ubezpieczenia.Gdzie sie starac o pomoc w zaplaceniu rachunku za szpital Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts