marcin b Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 no i w związku z tym moje pytanie...obecnie jestem na rencie z powodu tymczasowej niezdolności do pracy .Czy z zus będe miał wypłacone jakiekolwiek odszkodowanie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Nie, od ZUS-u nie otrzymasz. Od 1 stycznia 2003 r. weszła w życie nowa ustawa wypadkowa, wg której ZUS wypłaca odszkodowanie jedynie za wypadki powstałe przy pracy. Jeśli chcesz się zapoznać dokładniej odsyłam Cie na stronę ZUS-owską http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=1114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin b Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 hmmm...dziwi mnie to ,bo moja matka potkła sie o psa w domu i wybiła sobie obojczyk a odszkodowanie dostała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Jeśli posiadasz ubezpieczenie NW zapoznaj się z OWU. Możesz wówczas wystąpić o odszkodowanie od ubezpieczyciela, jeśli w OWU nie ma wykluczenia co do takiego wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin b Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 jakie NW?mam ale w aucie a dokładnie to nie wiem o co chodzi z tym NW.że niby jakieś dodatkowe w zus?jeżeli tak to napewno nic nie dopłacam złodziejom z zusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffik53 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Moj brat wracajac z festynu zostal dotkliwie pobity.Lezy w szpitalu ma zagrozenie zycia,bedzie poddany operacji usuniecia krwiaka,a nie posiada zadnego ubezpieczenia.Gdzie sie starac o pomoc w zaplaceniu rachunku za szpital Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi