anoa87 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Witam! w czerwcu zeszłego roku doznałam oparzenie II stopnia na prawej łydce po upadku ze skutera(obrażenie wielkości 7x4cm). Lekarz pierwszego kontaktu skierował mnie na dalsze leczenie u dermatologa, które trwało aż do 14 stycznia 2009r. Leczenie to trwało tak długo, ponieważ ranę smarowałam różnymi maściami i trzeba było czekać na rezultaty. Dzięki maści za 150 zł sprowadzonej specjalnie z USA, rana bardzo ładnie się zagoiła. Niestety mały ślad i tak będę miała do końca życia (jasne przebarwienie po opaleniu miejsca).Zgłosiłam szkodę do PZU, miałam już komisję. Wypłacono mi zaledwie 1% czyli 300 zł. Nie zwrócono mi pieniędzy za leki, których używałam mimo, iż załączyłam paragony i w karcie zdrowia pacjenta były przepisane przez lekarzy.W umowie z PZU miałam napisane, że najmniejsze odszkodowanie wynosi 2% ubezpieczenia,a jestem ubezpieczona na 30 tys. zł. Mam pytanie-czy mogę się odwołać? I czy mam szansę na wyższe odszkodowanie?Z góry dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marques Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Trudno ocenić bez dokumentacji jak naprawdę sytuacja się przedstawia. Jeśli masz stosowne argumenty, jesteś pewna swojej racji, odwołaj się od decyzji. Przyczyną braku zwrotu za lekarstwa mógł być myśle argument iż mogłaś stosować tanszy zamiennik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts