bidulka Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Prosze o pomoc :miałam wypadek w pracy w maju 2008 , wypadek uznany, 182 dni wypłacany zasiłek 100 %, ale ZUS przyznajac św. rehablitacyjne uznał iż moja choroba nie ma zwiazku z wypadkiem .Mam 10 m-cy przyznanego swiadczenia reh. -w dalszym ciagu lecze skutki wypadku. więc leczenie nie jest zakończone ale zdaniem i w myśl orzeczeń lekarzy i komisji ZUS nie lecze się obecnie w zwiazku z wypadkiem. w zwiazku z tym złozyłam wniosek o stwierdzenie uszczerbku w zwiazku z wypadkiem ale ZUS odmówił skierowania sprawy do orzecznika w celu ustalenia uszczerbku. Czy w takiej sytuacji gdzie orzecznik stwierdza że obecnie nie choruje w zwiazku z wypadkiem moze być ustalony uszczerbek. czy ktoś zna akty prawne rozwiazujące taką sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bidulka Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 czy nikt nie zna takiego przypadku gdy orzecznik ZUS odmawia świadczenia w związku z wypadkiem a leczenie nie jest zakończone - kiedy o uszczerbek wystapić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Aby wystąpić do ZUS o odszkodowanie w związku z wypadkiem przy pracy potrzebne jest zaświadczenie o stanie zdroewia N9, które wypelnia lekarz prowadzący leczenie. Na zaświadczeniu musi być adnotacja, że leczenie i rehabilitację zakończono. Skoro leczenie w związku z wypadkiem zostało zakończone moim zdaniem trzeba poprosić o wypełnienie zaświadczenia N9 przez tego własnie lerakrza.Dziennik Ustaw z 2002 r. Nr 234 poz. 1974http://abc.flexolite55178.futuro.pl/serwis/du/2002/1974.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi