Tomasz L Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Witam wszystkich mam dość nietypowe pytanie ponieważ około roku temu miałem wypadek. W czasie tego zdarzenia byłem pod wpływem alkocholu. Dzięki bogu nikomu nic się nie stało ale...Samochód zarejstrowany i ubezpieczony był na Panią X z ubezpieczenia OC tego auta zostało ściągnięte pieniądze za wyżądzone szkody: naprawa samochodu poszkodowanego, cholowanie, koszty sądowe. jednak kilka dni temu dostałem wezwanie do zapłaty owych kosztów dla ubezpieczyciela.Dlaczego??? czy to jest zgodne z prawem??? gdzie te pieniądze pójdą, do Pani X z ktorej polisy zostało to zabrane?? Czy do ubezpieczyciela?? Jeśli do ubezpieczyciela to w takim razie czemu zostało to zapłacone dwukrotnie??Przecież Pani X straciła jakiś procent zniżek.Proszę o pomoc i dziękuje z góry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fundao Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Wszystko jest zgodne z prawem - teraz musisz zwróci cale wypłacone odszkodowanie. Możesz tylko poprosić o rozłożenie na raty... za swoje błedy trzeba płacić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultima22 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 art. 43 pkt.1 ustawy - nie ma zmiłuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz L Posted April 8, 2009 Author Share Posted April 8, 2009 dziękiw sumie nie chodzi mi juz o te pieniądze ale bardziej interesuje mnie na poczet czego te pieniążki idą, czy to wróci do Pani X z której to polisy wypłacono to odszkodowanie dla poszkodowanego??Czy jest taka możliwość żeby Pani X odzyskała te pieniądze jeśli ja je zapłace??Przecież ona straciła zniżki i pieniądze z polisy czy jej to zwrócą?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Nie wiem czemu wogole zalozyles ten watek. Czlowieku byles pijany, brales udzial w wypadku i Ty jeszcze sie pytasz co bedzie z tymi pieniedzmi. Za kolko trzeba bylo nie siadac. wczesniej pomyslec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Pani X, po spłacie przez Ciebie całej kwoty wypłaconej przez TU zniżki "odzyska". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts