Keiko Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Witam serdecznie. Jakiś czas temu miałam stłuczkę, podczas której wykryto standardowy uraz naderwania i skręcenia kręgosłupa, wysunięcie dysku na poziomie C6, oraz ogólne złe samopoczucie. Chciałabym jednak wspomnieć, iż przed wypadkiem leczyłam się na epilepsję, skutecznie, ponieważ napadów padaczkowych nie miałam już od 4 lat, oraz wynik EEG w miarę w normie. Uległo to zmianie jednak po wypadku. Zaczęłam znów doznawać napadów, złego samopoczucia, bóli głowy etc. Po wykonanym badaniu EEG okazało się, iż stan uległ zdecydowanemu pogorszeniu i padaczka nawróciła sie pomimo przyjmowanych leków. Podsumowując. Przed wypadkiem długo nie miałam napadów, po wypadku zdarzają się one raz w tygodniu , trwa to od kilku miesięcy, ogólne samopoczucie również się pogorszyło. I teraz moje pytanie, czy przy wyznaczaniu stałego uszczerbku na zdrowiu, TU powinno wziąć pod uwagę wynik EEG, fakt nawrotu padaczki i pogorszenia się? Czy prócz urazy naderwania i skrecenia kregosłupa mam szansę ubiegać się o zadośćuczynienie z tytułu nawrotu choroby? Proszę o odpowiedź, sprawa jest pilna. Dziękuję. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Konieczne będzie zaświadczenie od właściwego lekarza zaświadczenie potwierdzające , że nawrot ma związek z wypadkiem - najlepiej w formie opinii. Dodatkowo dokumentacja medyczna potwierdzająca, że byla przerwa i nawrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi