Keiko Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 Witam serdecznie. Jakiś czas temu miałam stłuczkę, podczas której wykryto standardowy uraz naderwania i skręcenia kręgosłupa, wysunięcie dysku na poziomie C6, oraz ogólne złe samopoczucie. Chciałabym jednak wspomnieć, iż przed wypadkiem leczyłam się na epilepsję, skutecznie, ponieważ napadów padaczkowych nie miałam już od 4 lat, oraz wynik EEG w miarę w normie. Uległo to zmianie jednak po wypadku. Zaczęłam znów doznawać napadów, złego samopoczucia, bóli głowy etc. Po wykonanym badaniu EEG okazało się, iż stan uległ zdecydowanemu pogorszeniu i padaczka nawróciła sie pomimo przyjmowanych leków. Podsumowując. Przed wypadkiem długo nie miałam napadów, po wypadku zdarzają się one raz w tygodniu , trwa to od kilku miesięcy, ogólne samopoczucie również się pogorszyło. I teraz moje pytanie, czy przy wyznaczaniu stałego uszczerbku na zdrowiu, TU powinno wziąć pod uwagę wynik EEG, fakt nawrotu padaczki i pogorszenia się? Czy prócz urazy naderwania i skrecenia kregosłupa mam szansę ubiegać się o zadośćuczynienie z tytułu nawrotu choroby? Proszę o odpowiedź, sprawa jest pilna. Dziękuję. J. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paruslex Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 Konieczne będzie zaświadczenie od właściwego lekarza zaświadczenie potwierdzające , że nawrot ma związek z wypadkiem - najlepiej w formie opinii. Dodatkowo dokumentacja medyczna potwierdzająca, że byla przerwa i nawrót. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts