Jump to content
Forum Odszkodowania

Prośba o informacje dotyczące odszkodowania za wypadek przy pracy

mala982
 Share

Recommended Posts

04.04.09 miałam wypadek w pracy spadłam z drabiny wskutek czego doznałam kilkuodłamowego złamania główki łokciowej założono mi gips na 4 tygodnie,spisano protokół powypadkowy .Chcę wiedzieć czy po sciągnieciu gipsu mogę starać się o odszkodowanie z ZUSu czy dopiero po rehabilitacji.Pytam się dltego że u mnie w mojej miejscowosci aby dostać się do ortopedy który zaleci jakie mam miec zabiegi na rehabilitację trzeba czekać 2 miesiące do tego dojdzie rehabilitacja to potrwa około 3 miesięcy.I od kogo mam mieć zaświadczenie o stanie choroby które jest potrzebne do ZUSu od chirurga czy ortopedy

A kto zakładał Ci gips i stwierdzał uraz? Mysle, ze chirurg ortopeda? I gdzie chodzisz albo mialas isc do zdjęcia gipsu? No, gdzies/ktos Cie leczy/ł prawda? To ten lekarz wypełnia N9. Lekarz musi stwierdzic, ze leczenie i rehabilitacja zostaly zakonczone.

Ma to logiczne uzasadnienie, bo lekarz orzecznik ZUS orzeka stopień w jakim nastąpił w wyniku wypadku trwały uszczerbek na zdrowiu, ktory przeciez po rehabilitacji moze byc mniejszy niz przed....

Pewnie dlatego wymagają, aby bylo stwierdzone przez lekarza na N9, że i rehabilitacja zostala zakonczona....